Ingredientai
- Kriaušės 6 vnt. puselės konservuotų
- Duona 6 riekės sumuštinių
- Aliejus 2 valg. š. vynuogių kauliukų
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Rikotos sūris 200 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cukrus 200 g karamelei
- Sviestas 80 g karamelei
- Grietinėlė 100 ml karamelei
Kaip gaminti
- Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė.
- Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę.
- Kiaušinius su rikota ir vaniliniu cukrumi išsukite iki purumo, sukrėskite į tešlos krepšelius. Į kiekvieną įspauskite gerai nusausintą konservuotos kriaušės puselę.
- Cukrų nuolat maišydama kaitinkite keptuvėje, kol ištirps. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite sviestą, kai jis išsilydys, – grietinėlę.
- Keptuvę vėl statykite ant ugnies ir nuolat maišydama kaitinkite, kol į gniutulą sušokusi karamelės masė palengvėle išsilydys ir suminkštės.
- Gauta karamele apšlakstykite pyragėlių šonus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita