Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Jautiena 300 g maltos
- Paprikos 1 vnt. geltona saldžioji
- Svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis šviežių
- Pomidorų tyrė 3 valg. š.
- Prieskonių mišinys maltai mėsai (žiupsnelis) 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Pienas 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite faršą, pabarstykite prieskoniais, įmaišykite pomidorų tyrę, trumpai patroškinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis.
4. Kiaušinio trynį suplakite su pienu ir žiupsneliu druskos.
5. Išpjaukite iš tešlos maždaug 15 cm skersmens apskritus paplotėlius, dar šiek tiek pakočiokite, kad tešla būtų plonesnė.
6. Dėkite ant paplotėlio šaukštą įdaro, kraštus patepkite kiaušinio tryniu, sulenkite pusiau, užspauskite kraštą šakute.
7. Pyragėlį patepkite plaktu kiaušiniu. Sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite 15–20 minučių 200ºC temperatūros orkaitėje. Tiekite su karštu sultiniu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita