Ingredientai
- Miltai 425 g tešlai
- Sviestas 125 g šalto - tešlai
- Jogurtas 70 ml natūralaus - tešlai
- Cukrus 3 arbat. š. „Dansukker“ „Panevėžio Plius“ - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Maskarponės sūris 250 g įdarui
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. „Dansukker“ - įdarui
- Rabarbarai 2 vnt. 2 - 3 kotai (galima naudoti rūgščius obuolius ar kitus vaisius) - įdarui
- Cukranendrių cukrus „Demerara“:(įdarui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais.
- Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą.
- Maskarponę išplakite su cukraus milteliais.
- Tešlą padalykite į 4 arba 6 vienodus gabaliukus, iškočiokite juos.
- Išspauskite dubenėliu apskritimą. Į kiekvieno vidurį įdėkite po 2 šaukštus maskarponės, šaukštu vienodai paskirstykite po apskritimą, bet ne iki pat kraštų, tada – po 2 šaukštus rabarbarų, užberkite cukranendrių cukraus.
- Kraštus gražiai užlankstykite.
- Paruoštus pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 35 min., iki tešla ims gražiai rusvėti.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita