Ingredientai
- Moliūgai 500 g
- Miltai 3 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Moliūgo sėklos 1 st. saujelė
- Parmezano sūris 150 g tarkuoto
- Aliejus 1 st. 0,5
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Porai 1 vnt. nedidelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite.
- Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite, kol apskrus.
- Keptus atvėsintus porus sukrėskite į moliūgų masę, įpilkite pusę stiklinės aliejaus, po vieną įmuškite kiaušinius ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Į skystą masę įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius, parmezaną, skrudintas moliūgų sėklas (dalį palikite užberti ant viršaus).
- Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais.
- Sukrėskite į keksiukų formeles, užberkite likusių moliūgų sėklų.
- Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min., kol pyragaičiai dailiai paruduos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita