Ingredientai
- Sviestas 175 g 125 - tešlai ir 50 - įdarui
- Cukrus 130 g 100 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Miltai 250 g kvietinių - tešlai
- Obuoliai 4 vnt. įdarui
- Grietinėlė 50 ml įdarui
- Romas 1 arbat. š. šlakelis - įdarui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
Kaip gaminti
- Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
- Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
- Atšalusią tešlą iškočiokite, supjaustykite stačiakampiais, juos klokite į karščiui atsparią kepimo formą.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio skiltelėmis.
- Keptuvėje išlydytame svieste jas pakepkite, suberkite cukrų, supilkite grietinėlę, romą, vanilinį cukrų, dar šiek tiek pakaitinkite ir atvėsinkite. Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos lakštų ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kulinaro patarimas. Neturite laiko minkyti tešlos? Šį desertą galite gaminti su šaldyta bemiele sluoksniuota tešla. Tik kepkite ją tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita