Ingredientai
- Kiaušiniai 7 vnt. 3 dideli - tešlai ir 4 tryniai - kremui
- Miltai 170 g 150 g tešlai ir 1 arbat. š. - kremui
- Sviestas 130 g tešlai
- Vanduo 200 arbat. š. šalto virinto - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Pienas 250 ml kremui
- Vanilė 1 vnt. lazdelė - kremui
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. kremui
Kaip gaminti
1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę, kol gausite vientisos tešlos gumulą. Įdėkite jį į dubenį, po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Iš gautos masės kepimo popieriumi ištiestoje skardoje suformuokite kamuoliukus.
3. Šaukite į 200 0C karščio orkaitę ir kepkite apie pusvalandį (kol pyragėliai taps sausi, gražiai parus). Ištraukusi iš orkaitės, pyragaičių apačioje pradurkite skylutes (iš vidaus pasklis garai), palikite atvėsti.
4. Paruoškite kremą: kiaušinių trynius su milteliniu cukrumi išsukite iki baltumo. Įmaišykite miltus. Pieną supilkite į prikaistuvį, sumeskite iš vanilės ankšties išgremžtas sėklytes. Statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs.
5. Plona srovele pilkite jį į kiaušinių masę ir intensyviai maišykite. Gautą vientisą masę supilkite į prikaistuvį ir maišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol gausite tirštą kremą. Konditeriniu švirkštu per skylutes prišvirkškite į pyragėlius. Tiekite apšlakstytus baltuoju lydytu šokoladu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita