Ingredientai
- Miltai 410 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 60 g 4 pakeliai
- Grietinė 150 g
- Sviestas 275 g
- Cukrus 150 g
- Slyvos 750 g
- Krakmolas 2 valg. š.
- Sultys 3 valg. š. apelsinų
- Grietinėlė 400 ml
- Standiklis: (grietinėlės) 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Į gilų indą išsijokite 250 g miltų ir kepimo miltelius. Įmaišykite du pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 175 g kambario temperatūros sviesto. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve. Kapodami plačiu peiliu sumaišykite likusius miltus, 75 g cukraus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir 100 g sviesto. Padarytus trupinius taip pat atšaldykite.
2. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su 75 g cukraus, puse šaukštelio vanilinio cukraus. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Sudėję krakmolą ir supylę apelsinų sultis, maišydami užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
3. Atšalusią tešlą padalykite į keturias lygias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite 24 cm skersmens lakštą, padėkite ant sviestinio popieriaus ir subadykite šakute. Kiekvieną lakštą apibarstykite tešlos trupiniais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje po 12–15 minučių.
4. Viršutinį iškepusį lakštą padalykite į 6 lygias dalis, jį ir likusius atvėsinkite. Į grietinėlę supilkite standiklį, suberkite likusį vanilinį cukrų ir gerai išplakite.
5. Tris lakštus aptepkite slyvų uogiene, paskui – grietinėle ir sudėkite vieną ant kito. Viršų apdėliokite supjaustyto lakšto gabalėliais. Pyragą pusvalandį laikykite šaltai. Supjaustykite aštriu peiliu.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“