Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Cukrus 30 g tešlai
- Mielės 15 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Pienas 125 ml tešlai
- Sviestas 40 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - tešlai
- Uogienė: (mėgstamos rūgščios arba galima dėti maskarponės sūrio - įdarui) 1 puodelis
Kaip gaminti
1. Mieles ištirpinkite šlakelyje pieno, sumaišykite su cukrumi, miltais, likusiu pienu ir palikite maždaug 15 minučių, kad tešla pakiltų.
2. Į tešlą įmuškite kiaušinį, įmaišykite kambario temperatūros sviestą, įberkite žiupsnelį druskos ir užminkykite minkštą tešlą.
3. Ant miltais pabarstyto stalo iš tešlos suformuokite apvalų rutulį. Dėkite jį į molinį dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pusvalandį palaikykite, kad tešla dar pakiltų.
4. Tešlą vėl išverskite ant miltais pabarstyto stalo, rankomis atskirkite nedidelius gabalėlius – jų lyginti nereikia, gali būti ir netaisyklingos formos.
5. Kiekvieną tešlos gumulėlį suplokite ir delnu įspauskite nemažas duobutes. Palikite dar 15 minučių.
6. Tešlos paplotėlius gausiai aptepkite uogiene arba maskarponės sūrio ir uogienės mišiniu.
7. Kiekvieną tešlos paplotėlį perlenkite per pusę, švelniai spustelėkite, kad neišsižiotų, išdėliokite riebalais pateptoje kepimo skardoje ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Kad mielinė tešla pavyktų... • Visi produktai, iš kurių bus minkoma mielinė tešla, turi būti vienodos temperatūros. • Jeigu tešlos užminkėte per daug, ne bėda – paruoštą mielinę tešlą galima net kelias savaites laikyti šaldytuve. Išėmus būtina padėti šiltai, kad mielės vėl atgytų. • Maišydama mielinę tešlą šiukštu nepadauginkite mielių ir dėkite jų tik tiek, kiek nurodyta recepte. Antraip kepiniai turės nemalonų prieskonį, o iškepti greitai sužiedės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita