Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 3 valg. š. formelėms patepti
- Cukrus 170 g
- Rikotos sūris 250 g
- Apelsinai 1 vnt. 3 arbat. š. - tarkuotų žievelių ir 5 valg. š. - sulčių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Miltai 250 g
- Vyšnios 200 g gali būti ir šaldytos
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Grietinė 100 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite plaktus baltymus ir jos pridėkite į formeles.
4. Į tešlą įspaustykite vyšnių (jei šaldytos – pirma atitirpinkite) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.
5. Pyragaičius ištraukitemiš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Išimkite iš formelių ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir patiekite prie pyragaičių.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“