Ingredientai
- Miltai 1 st. pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Sviestas 80 g pagrindui
- Cukrus 1 st. 2 valg. š. - pagrindui ir 0,5 st. - įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - mažas - pagrindui ir 3 tryniai - įdarui, 3 baltymai - suflė
- Varškė 500 g įdarui
- Manai 1 valg. š. įdarui
- Grietinė 100 g įdarui
- Vanilė 1 vnt. pagal skonį - įdarui
- Miltelinis cukrus 5 valg. š. suflė
Kaip gaminti
- Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.
- Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.
- Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Įdaras: Maišykite visus ingredientus maišytuvu, kol gausis vientisa masė.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudėkite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
- Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
- Kepkite 180 laipsnių temp. 30 min.
- Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su milteliniu cukrumi.
- Išimkite pyragą, sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
- Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti. Galima palikti vėsti orkaitėje.
- Kai pyragas atvėsta, ant jo paviršiaus pasirodo lašeliai - angelo ašaros, tik reikia kantrybės jų sulaukti.
Angelo ašaros |
Receptą atsiuntė Goda M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita