Ingredientai
- Miltai 1 st. pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Sviestas 80 g kambario temperatūros - pagrindui
- Cukrus 1 st. 2 valg. š. - pagrindui ir 0,5 st. - varškės masei
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - nedidelio - pagrindui ir 3 tryniai - varškės masei, 3 baltymai - suflė
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Varškė 500 g riebios - varškės masei
- Manai 1 valg. š. varškės masei
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. varškės masei
- Grietinė 100 g riebios - varškės masei
- Miltelinis cukrus 4 valg. š. suflė
Kaip gaminti
- Reikės 26 cm skersmens tortinės.
- Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį.
- Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
- Suberkite likusius miltus ir išminkykite vientisą tešlą.
- Ją dėkite į kepimo formą ir pirštais suformuokite, suplokite ploną pyrago pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Varškę sumaišykite su cukrumi, vanile, kiaušinių tryniais, grietine ir manais paeiliui.
- Suverskite ir išlyginkite ant atšalusio pyrago pagrindo.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 35–40 minučių.
- Baltymus standžiai išplakite su milteliniu cukrumi ir tolygiai paskirstykite ant ką tik iškepto karšto pyrago.
- Pašaukite į orkaitę ir dar kepkite apie 10 minučių, kol suflė tolygiai gražiai paruduoja.
- Palikite atvėsti orkaitėje, galutinai atšaldykite šaldytuve.
Receptas iš: g-blogas.lt