Ingredientai
- Grybai 200 g 200 - 300 virtų - įdarui
- Faršas 200 g mėgstamo - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Porai 1 vnt. 0,5 - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3 - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. žiupsnelis - įdarui
- Grietinė 150 g tešlai
- Majonezas 150 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1 - 1,5 - tešlai
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. tešlai
- Miltai 1 sauja tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
Kaip gaminti
- Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis.
- Viską pakepinkite, ataušinkite.
- Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite.
- Sudėkite kepimo miltelius, išsijotus miltus.
- Viską gerai išmaišykite.
- Pyrago formą, sutepkite aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilkite 2/3 tešlos.
- Tada tolygiai paskirstykite įdarą ir užpilkite likusia tešla.
- Kepkite įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
- Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka prie arbatos ar sultinio puodelio, labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Receptą atsiuntė Vita K., Kaunas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Grybų karas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita