Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Grybai 280 g mėgstamų lietuviškų
- Svogūnai 1 vnt.
- Šoninė 4 vnt. susmulkintos riekelės
- Grietinė 0,75 st.
- Sūris 1 st. tarkuoto fermentinio
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 450 g
- Kiaušiniai 1 vnt. plaktas
- Krapai 1 valg. š. smulkintų šviežių
- Druska 0,75 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2. Didelėje keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintus grybus, svogūnus ir šoninę bei kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
3. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grietinę ir šviežiai smulkintus krapus. Pamaišykite ir troškinkite dar apie 10 minučių.
4. Nukelkite nuo keptuvės ir įmaišykite sūrį.
5. Paimkite sluoksniuotos tešlos lakštus ir išklokite jais aliejumi pateptą kepimo indą. Ant viršaus supilkite grybų įdarą. Viršų užklokite dar vienu sluoksniu tešlos ir šakute įpjaukite viršutinį sluoksnį, kad išeitų karštis.
6. Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite apie 40 minučių, kol apskrus.
7. Patiekite šiltą arbą valgykite šaltą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių