Ingredientai
- Miltai 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 80 g
- Cukrus 150 g
- Pienas 100 ml
- Kakava 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Grietinė 200 g
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Želatina 2 arbat. š.
- Migdolai 100 g
- Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs.
2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite.
3. Į tešlą įsijokite miltų, kepimo miltelių ir viską gerai sumaišykite. Supilkite pieną ir vėl maišykite.
4. Supilkite tešlą į skardą, dėkite ją į 180 °С įkaitintą orkaitę ir 20 min. kepkite.
5. Paruoškite kremą: išbrinkusią ištirpiną želatiną sumaišykite su grietine, kokosų drožlėmis, citrinų rūgštimi ir keliais šaukštais cukraus. Ant atvėsusio biskvito užpilkite grietinės masę ir išdėliokite migdolus (galite puošti įvairiais pabarstukais). Pyragą dėkite į šaldytuvą mažiausiai porą valandų, tačiau jei galite – laikykite per naktį.
Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita