Ingredientai
- Miltai 400 g tešlai
- Cukrus 2 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Mielės 5 g tešlai
- Aliejus 100 g augalinio arba sviesto; tešlai
- Pienas 100 ml tešlai
- Kiauliena 500 g įdarui
- Majonezas 1 valg. š. įdarui
- Garstyčios 2 valg. š. įdarui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; įdarui
- Rozmarinai 1 arbat. š. kapotų; arba pagal skonį; įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
Kaip gaminti
Pagaminkite tešlą:
1. Inde sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską.
2. Kambario temperatūros sviestą arba augalinį aliejų sumaišykite su miltų mišiniu. Pilkite pieną ir viską gerai išminkykite.
3. Paruoštą tešlą dėkite į šaltą vietą „pailsėti“.
Pagaminkite įdarą:
1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite prieskonius, dėkite majonezą, garstyčias. Išmaišykite. Paruoštą masę apkepinkite keptuvėje ant vidutinės temperatūros įkaitintame aliejuje.
Formuokite pyragą:
1. Pravėsus įdarui, iš tešlos iškočiokite du lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite į kepimo formą, ant lakšto dėkite mėsos įdarą, pomidorus. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą.
2. Paruoštą pyragą tepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragą kepame apie 40 min.
3. Pjaustykite ketvirčiais arba aštuntadaliais ir tiekite su trinta sriuba arba sultiniu.