Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. 3 kiaušiniai ir 3 tryniai - pagrindui, 3 baltymai - kremui
- Cukrus 270 g 170 - pagrindui ir 100 - kremui
- Miltai 3 valg. š. pagrindui
- Kakava 1 valg. š. pagrindui
- Lazdynų riešutai 90 g maltų - pagrindui
- Migdolai 90 g maltų - pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Grietinėlė 500 ml riebios plakimui - kremui
- Juodasis šokoladas 200 g kremui
- Želatina 10 g miltelių - kremui
Kaip gaminti
- Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę.
- Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį. Iškepus palikite atvėsti.
- Želatiną išbrinkinkite šlakelyje grietinėlės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi.
- Šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
- Baltymus standžiai išplakite ir sumaišykite su plakta grietinėle.
- Po turputį į kremą įsukite atvėsusį šokoladą.
- Želatiną ištirpinkite garų vonelėje (tik neužverdame), palikite pravėsti, kad nebūtų karšta ir greitai, elektriniu plakikliu, įmaišykite į šokoladinį grietinėlės kremą.
- Skystą masę supilkite ant šalto, iškepusio pyrago pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą 5–6 valandoms.
- Papuoškite ir skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt