Ingredientai
- Abrikosai 500 g įdarui
- Sviestas 200 g 120 gr. tešlai, 30 gr. įdarui ir 50 gr. migdolų sluoksniui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. įdarui nutarkuotos pusės citrinos žievelės
- Cukrus 100 g tešlai ir 30 gr. migdolų sluoksniui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Avižiniai dribsniai 1 valg. š. tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai pagal skonį
- Cinamonas 1 arbat. š. tešlai žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Migdolai 125 g drožlės migdolų sluoksniui
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius.
2. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje.
3. Iškepusį pagrindą, atvėsinkite.
4. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles – turite gauti karamelizuotą masę.
5. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles.
6. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais. Skanu valgyti su vaniliniais ledais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita