Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Sviestas 150 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Miltelinis cukrus 100 g tešlai
- Grietinėlė 300 ml 35 proc. riebumo - įdarui
- Cukrus 5 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. sultys - įdarui
- Braškės 12 vnt. didelės - įdarui
- Mėtos 5 g lapeliai - įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite ant stalo, pabarstykite druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltelinį cukrų ir maišykite peiliu iš kraštų užversdami trupinius. Greitai užminkykite lygią ir vientisą tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Stalą pabarstykite miltais, ant jo dėkite tešlos rutulį ir paminkykite, kad būtų lengviau kočioti. Iš tešlos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą. Į tefloninę stačiakampę skardą įklokite tešlą ir kraštus prispauskite prie indo. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Ištraukus iš orkaitės kepinį atvėsinkite, išimkite iš skardos.
3. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir dešimčia lašų citrinos sulčių. Braškes nuplaukite, nuvarvinkite ir kiekvieną supjaustykite į šešias dalis.
4. Grietinėlę supilkite į kepinį, išlyginkite, susmaigstykite braškes ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“