Ingredientai
- Sausainiai 400 g 2 pakeliai forminių vanilinių sausainių
- Sviestas 150 g
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Citrinos 2 vnt. 2-jų citrinų sultys ir 1-os tarkuota žievelė
- Sutirštintas pienas 390 g saldinto
- Avietės 100 g kelios saujos šviežių arba šaldytų
Kaip gaminti
1. Sausainius sutrupinkite pirštais, paskui dar kiek pagrūskite medine trintuve. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir švariais pirštais masę gerai ištrinkite.
2. Krėskite masę į nepridegančią kepimo skardą ir, spausdama pirštais, tolygiai paskirstykite ją po visą dugną. Kiškite į 180 °C karštumo orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.
3. Ištraukusi palikite, kad atvėstų. Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, sudėkite kiaušinių trynius ir viską suplakite elektriniu plakikliu. Supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotą žievelę ir plakite, kol masė kiek sutirštės.
4. Sukrėskite ir tolygiai paskirstykite ant sausainių papločio.
5. Kiškite į karštą orkaitę ir kepkite 12–15 minučių. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada papuoškite atitirpintomis, nuvarvintomis ir popieriniu rankšluosčiu atsargiai nuspaustomis avietėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita