Ingredientai
- Sviestas 120 g arba margarinas tešlai ir skardai patepti
- Miltai 200 g tešlai
- Cukrus 50 g tešlai ir 4 valg. š. papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys tešlai
- Pudingas 2 vnt. vanilinis, kremui
- Citrinos 2 vnt. citrina kremui ir citrina papuošimui
Kaip gaminti
1. Margariną arba sviestą atšaldykite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite visus tešlai skirtus produktus ir išmaišykite. Užminkykite tešlą, susukite į plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
2. Citrinas nuplikykite karštu vandeniu, nuo vienos nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. Likusią citriną supjaustykite griežinėliais. Nedideliame puode išmaišykite 6 šaukštus vandens su 4 šaukštais cukraus ir užvirinkite. Sudėkite citrinos griežinėlius ir virkite 5 minutes. Palikite atvėsti.
3. Margarinu ištepkite 26 cm skersmens torto formą. Iš tešlos iškočiokite 4 cm didesnio skersmens nei forma lakštą ir įdėkite ją taip, kad kraštai pakiltų, dugną subadykite šakute. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Pudingą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, įmaišykite citrinos žieveles, sultis ir supilkite ant iškepto papločio. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Ant sustingusio pyrago išdėliokite citrinos griežinėlius, aplaistykite likusiu sirupu.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“