Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota tešla: (lakštas) 1 vnt.
- Cukinijos 2 vnt. mažos
- Morkos 4 vnt.
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 250 ml
- Kopūstai 1 vnt. trečdalis baltagūžio
- Sviestas 2 valg. š.
- Petražolės 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Muskatas 1 žiupsnelis tarkuotų
- Pesto padažas 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Klokite į karščiui atsparią kepimo formą, subadykite šakute ir iškepkite.
- Cukinijas ir nuluptas morkas supjaustykite griežinėliais, kopūstą sutarkuokite stambia trintuve.
- Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite morkas ir pusę kiekio cukinijų. Įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir pesto padažu.
- Pasūdykite, pagardinkite muskatais, kapotomis petražolėmis.
- Ant atvėsusio tešlos lakšto krėskite atvėsintų daržovių, supilkite kiaušinių plakinį ir uždėkite cukinijos griežinėlių.
- Pyragą kepkite apie 15 min. gerai įkaitintoje orkaitėje.
- Gardu tiekti su mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita