6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyragas su džiovintais vaisiais / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 350 g
  • Sviestas 200 g
  • Cukrus 200 g
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Pienas 100 ml
  • Razinos 600 g 300 g smulkių besėklių razinų, 300 g didelių besėklių razinų
  • Vyšnios 100 g džiovintų
  • Migdolai 100 g
  • Imbieras 1 arbat. š. šaukštelis prieskonių mišinio – malto imbiero, cinamono ir gvazdikėlių.
  • brendžio arba romo 2 valg. š.
  • Apelsinai 100 vnt. cukruotų apelsinų ir citrinų žievelių

Kaip gaminti

  1. Razinas gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti per naktį.
  2. Vyšnias supjaustykite puselėmis. Kavamale sumalkite migdolus.
  3. Sumaišykite miltus su prieskoniais ir maltais migdolais. Kiaušinius suplakite su pienu. Sviestą išsukite su cukrumi, pamažu įmaišykite miltus, supilkite kiaušinius ir pieną. Kai tešla taps vientisa, sudėkite brendyje išmirkytas razinas, vyšnių puseles ir cukruočius, išmaišykite.
  4. Apskritą 23 cm skersmens arba stačiakampę 20 cm ilgio ir 8 cm pločio skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite.
  5. Kepkite pyragą 150 °C temperatūros orkaitėje mažiausiai 3 val. Kai pyragas šiek tiek pravės, apšlakstykite brendžiu, leiskite atvėsti, suvyniokite į kepimo popierių, apsukite folija ir palaikykite bent parą, dar geriau – 2–3 savaites hermetiškame inde.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant kepimo laiko).

 

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.