Ingredientai
- Miltai 350 g
- Sviestas 200 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 100 ml
- Razinos 600 g 300 g smulkių besėklių razinų, 300 g didelių besėklių razinų
- Vyšnios 100 g džiovintų
- Migdolai 100 g
- Imbieras 1 arbat. š. šaukštelis prieskonių mišinio – malto imbiero, cinamono ir gvazdikėlių.
- brendžio arba romo 2 valg. š.
- Apelsinai 100 vnt. cukruotų apelsinų ir citrinų žievelių
Kaip gaminti
- Razinas gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti per naktį.
- Vyšnias supjaustykite puselėmis. Kavamale sumalkite migdolus.
- Sumaišykite miltus su prieskoniais ir maltais migdolais. Kiaušinius suplakite su pienu. Sviestą išsukite su cukrumi, pamažu įmaišykite miltus, supilkite kiaušinius ir pieną. Kai tešla taps vientisa, sudėkite brendyje išmirkytas razinas, vyšnių puseles ir cukruočius, išmaišykite.
- Apskritą 23 cm skersmens arba stačiakampę 20 cm ilgio ir 8 cm pločio skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite.
- Kepkite pyragą 150 °C temperatūros orkaitėje mažiausiai 3 val. Kai pyragas šiek tiek pravės, apšlakstykite brendžiu, leiskite atvėsti, suvyniokite į kepimo popierių, apsukite folija ir palaikykite bent parą, dar geriau – 2–3 savaites hermetiškame inde.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant kepimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita