Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 2 st.
- Cukrus 1 st.
- Grietinė 1 st.
- Soda 1 arbat. š. 0,5
- Džiovinti vaisiai 300 g 300 - 400 - slyvų, abrikosų, ananasų ir kt; galima dėti ir riešutų
- Obuoliai 2 vnt. vidutinio dydžio
Kaip gaminti
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė.
- Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą.
- Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios šviesiai geltonos masės.
- Supilkite grietinę (1 v.š. pasiliekame užgesinti sodai), išplakite. Sodą užpilkite 1 v.š. grietinės ir pamaišykite, kol pradės putoti.
- Supilkite į plakinį, greitai išmaišykite. Berkite miltus ir vėl viską išplakite. Galiausiai dėkite džiovintus vaisius.
- Išmaišykite. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant pyrago viršaus (papuošimui).
- Pilkite į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą - recepto autorė kepė 24 cm. apvalioje formoje su kiauryme viduryje (kekso forma); pyragas iškilo net už formos kraštų.
- Kepkite 180 C orkaitėje apie 1 h, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškepusį atvėsinkite.
Skanaus!
P.S. Pyragas būna skanesnis kitą dieną po kepimo.
Receptą atsiuntė Karolina Augustauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita