Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 200 g kvietinių
- Sorų kruopos 200 g miltų
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Jogurtas 150 ml natūralaus
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Gražgarstės 3 sauja šviežių
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. sauja
- Alyvuogės 2 sauja sauja žaliųjų ir sauja juodųjų, be kauliukų
- Romas 1 valg. š. baltasis
- Soda 1 arbat. š.
- Grietinė 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pesto padažas 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Džiovintus pomidorus apšlakstykite romu, palikite brinkti. Gerai nuspauskite, susmulkinkite.
- Iš marinato išgriebtas alyvuoges perpjaukite pusiau. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į plakimo indą.
- Sukrėskite jogurtą ir gerai išplakite. Sukėskite į gilų dubenį. Supilkite aliejų, gerai išsukite.
- Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, gerai išsukite. Po šaukštą berkite abiejų rūšių miltus, maišykite, kol gausite vidutinio tirštumo masę.
- Pagal skonį pasūdykite. Įmaišykite su šaukštu grietinės išsuktus kepimo miltelius, smulkintus džiovintus pomidorus, alyvuoges.
- Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę, paviršių išlyginkite peilio ar šaukšto nugarėle. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
- Atvėsusį pyragą supjaustykite riekėmis, ant kiekvienos užkrėskite pesto padažo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita