Ingredientai
- Kriaušės 700 g prinokusios
- Rudasis cukrus 100 g
- Serbentai 250 g juodieji
- Sviestas 100 g
- Miltai 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pistacijos 85 g
- Cukrus 150 g "Demerara"
Kaip gaminti
1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite į keptuvę, suberkite rudąjį cukrų ir ant silpnos ugnies kepinkite, kol pradės skirtis skystis ir kriaušės suminkštės, bet neištiš.
2. Suberkite nuplautus serbentus ir maišydami užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės. Masę sudėkite į mažus indus arba vieną didesnį.
3. Sviestą sukapokite, suberkite miltus, įberkite druskos. Viską sumaigykite pirštais. Įminkykite riešutus ir cukrų „Demerara“. Masę sutrupinkite į indelius su kriaušėmis ir serbentais.
4. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes (jei indas didelis – apie 40 minučių, kol viršus gražiai parus). Patiektite šiltą su ledais be priedų.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“