Ingredientai
- Bulvės 600 g tešlai
- Aliejus 130 ml tešlai
- Miltai 1 st. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį - tešlai ir įdarui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis maltų - pagal skonį - tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - įdarui
- Sezamo sėklos 1 sauja tešlai
- Grybai 300 g kelmučių - įdarui
- Salierai 1 vnt. lapkotis - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Grietinė 3 valg. š. įdarui
- Sviestas 3 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
- Tešlai bulves nuplaukite, nuskuskite, padalykite į kelias dalis, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite.
- Į grūstas bulves supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir iškočiokite – jei reikia, berkite daugiau miltų.
- Grybus nuvalykite, apvirkite, nupilkite vandenį.
- Keptuvėje svieste pakepinkite smulkintus česnakus, salierus, suberkite grybus. Kai jie apkeps, supilkite kiaušinio ir grietinės plakinį.
- Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite. Tada paskleiskite ant tešlos, ją susukite, pyragą klokite į kepimo skardą, aptepkite aliejumi, berkite sezamų ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
- Tiekite su aliejumi ir šlakeliu citrinų sulčių pagardintomis šviežių gražgarsčių ir ridikėlių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita