Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 400 g
- Kumpis 250 g pjaustyto riekelėmis
- Kiaušiniai 4 vnt. arba 6 putpelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir dėkite į kepimo skardą. Peiliu sviestui tepti 1 cm nuo krašto lengvai pjaudami pažymėkite ribą – neprapjaukite kiaurai. Tešlą subadykite šakute, tolygiai išdėliokite kumpio riekeles ir šaukite į orkaitę 10 minučių.
2. Išimkite skardą. Tiesiai į ją ant kumpio įmuškite kiaušinius ir leiskite jiems išsklisti. Pagardinkite druska, pipirais ir vėl šaukite į orkaitę 4–5 minutėms. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimas. Jei esate vegetaras, kumpį galite pakeisti špinatais. Tuomet tešlą 15 minučių kepkite be nieko, tada sudėkite špinatų lapelius ir įmuškite kiaušinius.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita