Ingredientai
- Sviestas 130 g 80 gr. tešlai ir 50 gr. įdarui
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 1 valg. š. tešlai aptepti
- Grietinė 200 g
- Kopūstai 1 vnt. raudongūžis įdarui
- Svogūnai 3 vnt. įdarui
- Morkos 2 vnt. įdarui
- Graikiniai riešutai 100 g įdarui
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys įdarui
- Kmynai 1 arbat. š. įdarui
- Vynas 30 ml baltas sausas įdarui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį tešlai ir įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai malti įdarui
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą.
2. Tešlą padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve.
3. Paruoškime įdarą. Morkas ir svogūnus nulupkite. Morkas sutarkuokite, svogūnus smulkiai sukapokite. Daržoves, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto, tada suverskite į puodą.
4. Ten pat berkite smulkintus kopūstus, prieskonius, pilkite citrinų sultis. Tada įpilkite šlakelį baltojo sauso vyno ir patroškinkite, iki suminkštės. Galiausiai įmaišykite sausoje keptuvėje skrudintus graikinius riešutus.
5. Atvėsusį įdarą krėskite ant iškočioto tešlos lakšto, jį užklokite kitu ir dailiai užlankstykite kraštelius.
6. Pyrago viršų aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min., iki viršus dailiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita