Ingredientai
- Miltai 200 g
- Sviestas 130 g arba kepinių margarino
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Vanduo 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Kopūstai 1 vnt. 0,5
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Krapai 1 žiupsnelis
- Sūris 100 g tarkuoto
- Spanguolės 1 st.
- Grietinė 150 g
Kaip gaminti
- Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
- Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą.
- Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar 30 min. dėkite į šaldytuvą.
- Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje.
- Pagardinkite druska, cukrumi, krapais uždenkite ir troškinkite tol, kol suminkštės.
- Atšalusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus.Tolygiai paskirstyti įdarą apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.
- Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa L.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita