Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Sviestas 75 g
- Kriaušės 6 vnt. mažos
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 275 g 75 g - tešlai, 200 g - prieskonių sirupui
- Druska 1 žiupsnelis
- Varškės sūris 50 g tepamas
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Miltai 100 g
- Vynas 750 ml baltas - prieskonių sirupui
- Vanilė 2 vnt. ankštys - prieskonių sirupui
- Cinamonas 100 g 3 cinamono žievelės - prieskonių sirupui
- Žvaigždanyžiai: ( prieskonių sirupui) 3 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt. 2 - 3 vnt. - prieskonių sirupui
- Citrinos 1 vnt. sultys ir tarkuotos žievelės - prieskonių sirupui
Kaip gaminti
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir su sviestu ištirpinkite į karšto vandens vonelę įstatytame inde.
2. Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos gerai išsukite. Įmaišykite tepamąjį varškės sūrį ir tirpintą šokoladą, su kepimo milteliais išsijotus miltus.
3. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginkite.
4. Į tešlą susmeikite prieskonių sirupe mirkytas kriaušes. Kepkite apie 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite.
Prieskonių sirupas:
1. Vyną su cukrumi, prieskoniais užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
2. Kriaušes nulupkite. Sudėkite į sirupą ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių.
3. Kriaušes perdėkite į stiklinį indą, užpilkite sirupu su prieskoniais ir sandariai uždenkite. Šaltoje tamsioje vietoje gali stovėti 2–3 savaites.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“