Ingredientai
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. maltas
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 5 vnt. 5-6 vnt.
- Rudasis cukrus 150 g
- Margarinas 125 g "Vilniaus"
- Tamsus sirupas: 125 ml
- Medus 2 valg. š. skystas
- Imbierų cukatos: (4-5 vnt.) 4 vnt.
- Kriaušės 4 vnt. 4-6 vnt.
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu.
2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Sudėkite margariną, supilkite sirupą ir medų. Gerai išplakite.
3. Į plakinį suberkite susmulkintas imbierų cukatas, miltų ir prieskonių mišinį, gerai išmaišykite.
4. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą siaurą aukštą formą.
5. Kriaušes nulupkite (kotelius palikite), išskobkite sėklalizdžius ir sudėkite į tešlą. Kepkite180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Atvėsinkite kepimo formoje, tada atsargiai išimkite.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“