Ingredientai
- Margarinas (tešlai) 150 g
- Miltai 2 st. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Vanduo 4 valg. š. šalto, tešlai
- Lašiša 300 g filė, įdarui
- Citrinos 1 vnt. sulčių ir žievelių, įdarui
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
- Cukinijos 1 vnt. pusė mažos, įdarui
- Morkos 80 g įdarui
- Varškė 200 g riebios, įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Sūris 50 g tarkuoto fermentinio, įdarui
- Grietinė 3 valg. š. įdarui
- Citrininiai pipirai (įdarui) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve.
2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką supjaustykite juostelėmis ir taip pat trumpai pakepinkite. Varškę išplakite su kiaušiniais, sūriu, grietine, citrininiais pipirais, citrinų žievelėmis.
3. Pailgą formą išklokite kepimo popieriumi ir tešla (ketvirtadalį jos palikite viršui). Supilkite pusę varškės plakinio, sudėkite pusę daržovių. Ant viršaus uždėkite lašišą, likusias daržoves ir užpilkite likusiu plakiniu.
4. Atidėtą tešlą iškočiokite, užklokite ant pyrago, padarykite kelias skylutes, kad kepant iš vidaus išeitų garai. Kraštus gerai apspauskite.
5. Kepkite 200 °C orkaitėje 20 min., paskui 180 °C – dar 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita