Ingredientai
- Sausainiai 400 g
- Migdolai 20 g maltų
- Sviestas 50 g
- Cukrus 2 valg. š. ir 60 g įdarui
- Maskarponės sūris 250 g Įdarui
- Želatina 15 g Įdarui ir obuolių masei 15 g
- Citrinos 1 vnt. Įdarui ir obuolių masei 2 šaukštai citrinų sulčių
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. Įdarui
- Sultys 2 valg. š. Įdarui ir 180 g obuolių masei; obuolių sulčių
- Grietinėlė 150 ml Įdarui; plakamosios
- Obuoliai 2 vnt. Obuolių masei
- Apelsinai 1 vnt. Obuolių masei; pusės apelsino žievelių
Kaip gaminti
1. Sausainius sutrupinkite, gerai ištrinkite su skrudintais migdolais, sviestu ir cukrumi. Masę klokite į torto formą, spausdamos rankomis išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje, pakaitinkite, supilkite obuolių sultis, suberkite nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles, kai želatina ištirps, nukelkite puodelį nuo ugnies, atvėsinkite, skystį supilkite į maskarponę ir išmaišykite. Supilkite baltąjį ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Grietinėlę išplakite iki standumo ir įmaišykite į maskarponės masę. Tada ją supilkite ant sausainių papločio ir 2 val. pastatykite į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais, suberkite į puodelį su apelsino žievelėmis, supilkite citrinų sultis ir 3minutes patroškinkite.
4. Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Obuolių sultis pakaitinkite, sukrėskite želatiną, supilkite į obuolių masę, išmaišykite, atvėsinkite ir, kai ims stingti, paskleiskite ant maskarponės masės.
5. Laikykite šaldytuve apie 3 val.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita