Ingredientai
- Cukrus 400 g 200 - pagrindui ir 4 valg. š. - įdarui, 3 valg. š. - užpilui
- Miltai 420 g pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Sviestas 220 g šalto - pagrindui
- Kiaušiniai 1 vnt. pagrindui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - nutarkuotos žievelės - pagrindui ir keli šlakeliai sulčių - užpilui
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Varškė 200 g riebios - įdarui
- Uogos: (mėlynių ar juodųjų serbentų - užpilui) 400 g
- Krakmolas 1 valg. š. užpilui
Kaip gaminti
- Į gilų dubenį suberkite per sietelį persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę ir cukrų.
- Tada sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį ir viską maišykite elektriniu plakikliu, kol liks trupiniai.
- Tešlą berkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą, smarkiai suplokite, atšaldykite ir iškepkite karštoje orkaitėje. Elektriniu plakikliu maskarponę, varškę ir cukrų išplakite iki vientisos masės.
- Krėskite ją ant paruoštos tešlos, tolygiai paskirstykite ir 2 val. palaikykite šaldytuve, kad varškės masė sustingtų.
- Paruoškite uogų užpilą: serbentus arba mėlynes sumaišykite su cukrumi, labai trumpai pakaitinkite, įmaišykite nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpintą krakmolą, citrinų sultis, užpilą gerai atvėsinkite ir tolygiai paskirstykite ant pyrago.
Pagaminsite per 1 val. 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita