Ingredientai
- Sviestas 150 g minkšto - tešlai
- Cukrus 75 g tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. trynys - tešlai ir 2 - įdarui
- Miltai 225 g tešlai
- Vanilė 1 vnt. ankštis - įdarui
- Grietinėlė 500 g įdarui
- Miltelinis cukrus 75 g įdarui
- Pudingas 2 vnt. 2 pakeliai vanilinio - įdarui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotų žievelių - įdarui
- Nektarinai 7 vnt. vienodo dydžio - įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.
3. Atšalusią tešlą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išimkite ir šiek tiek atvėsinkite.
4. Nektarinus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
5. Ant iškeptos tešlos supilkite pudingo masę, į ją įspausykite nektarinų puseles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Kai kepinys paruduos, uždenkite folija.
6. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita