Ingredientai
- Miltai 400 g tešlai
- Miltelinis cukrus 200 g tešlai
- Sviestas 150 g tešlai
- Grietinė 230 g 30 g - tešlai, 200 g - užpilui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Kiaušiniai 5 vnt. 2 - tešlai , 3 - užpilui
- Aliejus 1 valg. š.
- Obuoliai 4 vnt. įdarui
- Razinos 30 g įdarui
- Migdolai 30 g įdarui
- Cinamonas 2 arbat. š. įdarui
- Rudasis cukrus 2 valg. š. įdarui
- Duona 6 riekės saldaus pyrago arba baltos duonos - įdarui
- Citrinos 1 vnt. pusės sultys - įdarui
- Sultys 50 ml apelsinų - įdarui
- Cukrus 75 g užpilui
- Vanilinis pudingas: pakelis - užpilui 1 vnt.
- Brendis: užpilui 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus supilkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius, užminkykite tešlą, dėkite ją į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir valandą laikykite šaldytuve.
2. Atšalusį tešlos rutulį padėkite ant miltais pabarstytos medinės lentos ir, užbėrusi saujelę miltų, gerai iškočiokite. Tešlos lakštą klokite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą, kraštelius apipjaukite, o pagrindą keliose vietose subadykite šakute.
3. Obuolius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Tada obuolius sumaišykite su apelsinų sultyse mirkytomis razinomis. Paruoštą obuolių ir razinų masę paskirstykite ant tešlos pagrindo, berkite po truputį cinamono ir cukraus.
4. Pyragą supjaustykite (galite sulaužyti) vidutinio dydžio riekelėmis ir išdėliokite ant tešlos pagrindo ir obuolių taip, kad visiškai uždengtų įdarą. Ant pyrago riekučių suberkite sausoje keptuvėje skrudintus kapotus riešutus.
5. Užpilui skirtus produktus išplakite, gautą plakinį supilkite ant jau paruošto pyrago, užberkite cukraus ir cinamono. Pyragą pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę maždaug 35–40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita