Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 175 g šaltas - tešlai
- Vanduo 6 valg. š. šaltas - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Razinos 50 g įdarui
- Romas 5 valg. š. arba apelsinų sultys - įdarui
- Obuoliai 1 kg 1 - 1/4 kg - įdarui
- Citrinos 1 vnt. sultys - įdarui
- Migdolai 50 g plokštelės - įdarui
- Cukrus 4 valg. š. įdarui
- Krakmolas 1 valg. š. įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - paviršiui
- Pienas 2 valg. š. paviršiui
- Marmeladas: (2 - 3 valg. š. abrikosų - paviršiui) 2 valg. š.
- Miltelinis cukrus 3 valg. š. paviršiui
Kaip gaminti
1. Iš miltų, sutarkuoto sviesto, vandens ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulį, apvyniokite plėvele ir pusvalandžiui padėkite šaltai. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš kitos iškočiokite lakštą (apie 31 cm skersmens), juo išklokite apskritą (maždaug 26 cm skersmens) kepimo skardą ir jos kraštus.
2. Razinas užpilkite romu ir pusvalandį palikite brinkti. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sumaišykite su citrinos sultimis.
3. Migdolų plokšteles paskrudinkite keptuvėje. Į obuolius suberkite razinas, cukrų, krakmolą, migdolus, įberkite cinamono, gerai išmaišykite ir sudėkite ant tešlos skardoje.
4. Ant viršaus užtieskite iškočiotą likusią tešlą. Aptepkite tryniu, išmaišytu su pienu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Dar karštą pyragą aptepkite marmeladu, apibarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“