Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota tešla: 375 g
- Kiaušiniai 3 vnt. didelis kiaušinis ir trynys - kremui
- Persikai 8 vnt. arba nektarinai
- Cukrus 50 g kremui
- Miltai 25 g kremui
- Pienas 300 ml kremui
- Miltelinis cukrus 16 g 1 pakelis arba keli lašai vanilės esencijos
Kaip gaminti
1. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais. Į ją įklokite iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų užlenkite po 2 cm ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
2. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus. Ištraukite ataušinkite.
3. Kiaušinį, trynį, cukrų ir miltus išplakite.
4. Puode pakaitinkite pieną, bet neužvirinkite. Į jį po truputį pilkite kiaušinių masę ir nuolat maišydami trumpai pavirkite. Kremą supilkite į kitą dubenį ataušti. Paviršių galima pabarstyti milteliniu cukrumi, kad neužsitrauktų plėvelė.
5. Iškepusį sluoksniuotos tešlos lakštą aptepkite atvėsusiu kremu.
6. Persikus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir panardinkite į kremą nugarėlėmis į viršų. Galima apipilti želės cukrumi, paruoštu pagal nurodymus ant pakuotės.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“