Ingredientai
- Miltai 300 g
- Sviestas 150 g
- Vanduo 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis po žiupsnelį tešlai ir viršutiniam sluoksniui
- Pievagrybiai 200 g įdarui
- Porai 100 g įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Grietinėlė 300 g 35 proc. riebumo
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti
Kaip gaminti
1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą arba kelias.
2. Pasiruoškite įdarą: pievagrybius bei porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų.
4. Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.
Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita