Ingredientai
- Mielės 30 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. trynys ir vienas aptepimui - tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Pienas 1 st. tešlai
- Miltai 2 st. 2 - 2,5 - tešlai
- Faršas 400 g jautienos - įdarui
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
- Kopūstai 300 g 300 - 400 rauginti - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis maltas - įdarui
- Kmynai 1 žiupsnelis įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 10 g žiupsnelis džiovintų - įdarui
Kaip gaminti
1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos, aliejaus ir užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta ir limpa prie rankų, įberkite dar miltų. Tešlą uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 20–30 minučių.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite faršą su vienu smulkintu svogūnu, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Kitoje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite raugintus kopūstus, užberkite šiek tiek cukraus ir troškinkite (jei mažai skysčio, galite įpilti vandens ar sultinio) apie 15 minučių.
3. Tešlą padalykite į dvi dalis, pakočiokite ir išklokite kepimo popieriumi padengtą formą. Tada sudėkite faršą, ant viršaus paskleiskite raugintus kopūstus ir užklokite tešla. Pyragui leiskite 15 minučių pakilti formoje. Tada viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite kmynais. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių, kol gražiai parus. Iškeptą dar karštą pyragą aptepkite šaltu vandeniu, kad suminkštėtų viršus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita