Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. didelių
- Cukrus 180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
- Sirupas 50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
- Sviestas 60 g 50 g pyragui ir žiupsnelis skardai patepti
- Pienas 100 ml
- Šafranas 1 g 0,5
- Miltai 210 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 1 sauja „Dansukker“ cukraus miltelių pabarstyti
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri.
- Ištirpinkite sviestą.
- Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Atsargiai įmaišykite kiaušinių masę.ir pieną su šafranais.
- Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite cukrumi.
- Į skardą sudėkite tešlą. Kepkite 30–35 min. ant vidurinės orkaitės lentynėlės.
- Leiskite pyragui atvėsti, tada jį apverskite.
- Prieš tiekdami pabarstykite cukraus milteliais.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita