Ingredientai
- Sviestas 175 g kambario temperatūros
- Apelsinų marmeladas 140 g
- Rudasis cukrus 175 g kuo smulkesnio
- Kiaušiniai 3 vnt. išplakti iki putų
- Miltai 225 g savaime kylančių (self-rising)
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Gvazdikėliai 0,5 arbat. š. maltų
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Kardamonas 0,5 arbat. š. malto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Pailgą kepimo formą aukštais kraštais (skirtą keksams kepti) išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu.
2. Į atskirą dubenėlį atsidėkite 2 valg. šaukšt. marmelado.
3. Dideliame dubenyje išsukite iki baltumo sviestą ir cukrų, kai pabals, supilkite kiaušinius, dėkite didžiąją dalį marmelado, supilkite prieskonius ir išmaišykite.
4. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į kiaušinių-sviesto-marmelado masę. Atsargiai išmaišykite gautą tešlą ir sukrėskite į paruoštą kepimo formą.
5. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50–60 min. Iškepusį pyragą kelias minutes palaikykite kepimo formoje, tuomet išimkite, leiskite dar kiek pravėsti, o tuo metu pašildykite atidėtąją marmelado dalį. Aptepkite ja dar kiek šilto pyrago viršų ir leiskite kepiniui visiškai atvėsti.