Ingredientai
- Slyvos 750 g
- Šokoladas 250 g 100 g - pieniškas ir 150 g - baltas
- Sviestas 200 g minkštas
- Miltelinis cukrus 180 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kava 3 valg. š. kapučino milteliai
- Pienas 5 valg. š.
- Miltai 125 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Lazdynų riešutai 50 g malti
- Vanilinis cukrus 15 g 1 pakelis
- Sultys 125 ml vynuogių
- Grietinėlė 125 ml 35 proc. riebumo
Kaip gaminti
1. 400 g slyvų supjaustykite skiltelėmis. Pieninį šokoladą (30 g atidėkite) sukapokite.
2. Sviestą ir 170 g miltelinį cukrų gerai išsukite. Po vieną įmaišykite kiaušinius.
3. Kapučino kavą išmaišykite su dviem šaukštais šilto pieno ir supilkite į sviesto masę. Suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, vanilinį cukrų (truputį palikite) ir išmaišykite. Įmaišykite kapotą pieninį šokoladą ir 400 g pjaustytų slyvų.
4. Tešlą supilkite į riebalais pateptą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 50–55 minutes. Praėjus 30 minučių, apdenkite folija. Pyragą atvėsinkite formoje.
5. Likusias slyvas supjaustykite skiltelėmis. Vynuogių sultis užvirinkite, sudėkite slyvas ir ant mažos ugnies virkite 2–3 minutes. Išgriebkite.
Puošimas:
1. Likusius tris šaukštus pieno užvirinkite su atidėtu vaniliniu cukrumi. Sudėkite kapotą baltąjį šokoladą, išmaišykite ir ištirpinkite. Atvėsinkite.
2. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, ir sukrėskite į baltojo šokolado masę, išmaišykite. Aptepkite atvėsusį kepinį.
3. Likusį pieninį šokoladą supjaustykite drožlėmis. Pyragą apdėkite slyvų skiltelėmis, šokolado drožlėmis, pabarstykite milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“