Ingredientai
- Sojos 8 vnt. 6-8 lakštiniai
- Sūris 50 g fermentinis
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. pusė
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Pienas 125 ml
- Miltai 1 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Išlyginkite, subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 10 minučių. Sojų lakštinius paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės (apvirkite). Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje.
2. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Įberkite miltų, druskos, pipirų ir išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną. Nukėlę nuo ugnies truputį praaušinkite.
3. Į pravėsusius svogūnus įmuškite kiaušinius, suberkite trečdalį tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Masę supilkite ant apkeptos tešlos.
4. Apvirtus sojų lakštinius dėkite ant viršaus, apvirtus brokolio žiedynus – į lakštinių tarpelius. Apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite orkaitėje 15–20 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita