Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 400 g pakelis
- Špinatai 450 g 1 pakuotė
- Razinos 1 sauja
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Rikotos sūris 250 g
- Mocarelos sūris 250 g
- Kedrinės pinijos 100 g saujelė
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Grietinė 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Špinatus atšildykite, nusausinkite. Razinas pamirkykite karštame vandenyje, irgi nusausinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sukrėskite špinatus ir labai trumpai, kad špinatai vos sušiltų, juos pakaitinkite.
2. Rikotą pertinkite per sietelį, sumaišykite su grietine ir atvėsinta špinatų mase. Suberkite razinas, sausoje keptuvėje skrudintas kedrines pinijas, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Atšildytą tešlą klokite į apvalią kepimo formą, kraštelius nupjaustykite, ant dugno išdėliokite mocarelos griežinėlius. Ant jų krėskite rikotos ir špinatų įdarą. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita