Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Špinatai 500 g
- Fetos sūris 100 g
- Sūris 100 g Ementalio
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - pyragui ir 1 trynys - aptepimui
- Druska 1 žiupsnelis ir česnakinė druska
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
- Sezamo sėklos 1 žiupsnelis pabarstymui
- Česnakai 1 žiupsnelis džiovinti - pabarstymui
Kaip gaminti
- Tešlą palikite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
- Paruoškite įdarą: špinatus perplaukite, supjaustykite, trumpam dėkite į virintą vandenį. Nukoškite.
- Špinatus ataušinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą ementalio sūrį, smulkintą fetos sūrį, paskaninkite druska, pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Imkite lakštus (jų įpakavime 2 vnt.) ir supjaustykite juostelėmis.
- Vieną lakštą supjaustykite į 3 juosteles. Plotis maždaug 5–6 cm, nes reiks užsukti. Kočioti tešlos nereikia.
- Imkite tešlos juostelę ir išilgai per vidurį sudėkite įdarą.
- Kraštus pakelkite ir gerai suspauskite. Turite tokius ilgus vamzdelius.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Imkite mūsų vamzdelius ir sukite iš jų spiralę, dėkite juos būtinai sujungimu į apačią ir gražiai prispauskite vieną prie kito.
- Sukite, kol jie pasibaigs. Sutepkite tryniu ir apibarstykite sezamais.
- Kepkite 20–25 min. 180 laipsnių kaitrumo temperatūroje.
- Skanus ir šaltas, ir karštas. Karštą galima patiekti su grietine.
Receptą atsiuntė Helena J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita