Ingredientai
- Miltai 250 g
- Sviestas 125 g
- Kiaušiniai 2 vnt. po vieną - tešlai ir įdarui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Lašiša 250 g šaltai rūkytos - įdarui
- Špinatai 20 g ryšelis - įdarui
- Rikotos sūris 250 arbat. š. įdarui
- Porai 1 vnt. baltoji dalis - įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Grietinėlė 100 ml įdarui
Kaip gaminti
1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę ir atšaldykite šaldytuve.
2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.
3. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.
4. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikotos sūriu. Paruošta mase apipilkite pyragą ir pašaukite į 160 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepkite 30 min.
Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša |
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita