Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Tunas 2 vnt. savo sultyse konservuotas tunas (apie 400 g)
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Obuoliai 4 vnt. 3-4
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sūris 100 g tarkuotas švelnus fermentinis
- Grietinėlė 50 ml
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. citrininiai
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. krapai, petražolės
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite ir šiek tiek pakočioję išklokite kepimo formą aukštesniais kraštais – pasistenkite uždengti ir kraštus. Tuną gerai nusunkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
2. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, prieskonius, druską ir smulkintus žalumynus.
3. Tešlą pabarstykite džiūvėsėliais, sudėkite obuolių skilteles, tuną ir užpilkite kiaušinio plakiniu. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio.
4. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, paskui karštį sumažinkite iki 170 laipsnių ir kepkite dar 20–25 minutes, kol gražiai parus.
Pyragas skanus ir karštas, ir šaltas.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita