Ingredientai
- Miltai 300 g
- Sviestas 150 g
- Grietinė 1 valg. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Uogienių cukrus 4 valg. š.
- Obuoliai 4 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Serbentai 50 g sauja šaldytų
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite 2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute.
2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai.
3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, užberkite uogomis, po to dėkite tarkuotų obuolių, sumaišytų su morkomis bei cinamonu, įberkite 2 šaukštus uogienių cukraus. Kepkite 40 min.
4. Iškeptą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita