Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota mielinė tešla 500 g
- Vištiena 200 g viščiukų krūtinėlių
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Džiovinti abrikosai 7 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų.
2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų.
3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, susmulkinkite abrikosus.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite svogūnus ir morkas, įmaišykite vištienos gabalėlius ir abrikosus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sutrintais kmynais.
5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite stačiakampį tešlos lakštą, per vidurį užkrėskite įdaro, vieną lakšto kraštą patepkite plaktu kiaušiniu, užlenkite kitu kraštu ir užspauskite. Palaikykite šiltai bent pusvalandį, kad tešla pakiltų. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Atvėsusį supjaustykite riekelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita